Medisterkaker med svisker

For å få et godt resultat bør medisterdeig og speeingsvæske ha samme temperatur.

Elt medisterdeigen seig med salt. Tilsett mel og krydder, arbeid sammen og spe med melk og egg. Litt forsiktig i begynnelsen, øk etter hvert. Elt deigen seig mellom hver speeing. Form til runde kaker, stikk en sviske inn i hver medisterkake og stek i smør i middelsvarm panne. Ha medisterkakene over i en kasserolle med vann eller kraft. Kok opp og la trekke 10-12 min til medisterkakene er gjennomkokt. Medisterkakene kan også legges i et ildfast fat og etterstekes i stekeovn ved 180 oC i 15-20 min.

Tips:

Medisterdeigen kan med fordel eltes i en kjøkkenmaskin.

Avkjøl medisterkakene godt før de fryses ned. Hele kjelen med medisterkaker kan ev. settes i kaldt vann til avkjøling, rør om en gang i mellom til kaker og kraft er avkjølt.